Mestskými časťami Popradu dnes putoval Mikuláš, do centra zavíta v pondelok

04.12.2005 Poprad

Poprad 4. decembra (TASR) - Ulicami mestských častí Popradu dnes popoludní putoval Mikuláš, ktorý hľadal poslušné deti v Kvetnici, vo Veľkej, v Spišskej Sobo...
Poprad 4. decembra (TASR) - Ulicami mestských častí Popradu dnes popoludní putoval Mikuláš, ktorý hľadal poslušné deti v Kvetnici, vo Veľkej, v Spišskej Sobote, Matejovciach a napokon v Strážach.

Do centra mesta zavíta Mikuláš v pondelok o 17. hodine a jeho príchod bude netradičný. Na Námestie sv. Egídia priletí. Súčasťou programu bude ohňostroj a slávnostné rozsvietenie vianočného stromu a výzdoby v meste.
Putujúci i lietajúci Mikuláš patria do série vyše dvadsiatich programov tohtoročných Popradských Vianoc, ktoré sa začali pred týždňom rozsvietením prvého zo štyroch adventných svetiel. Druhé sa rozžiari dnes večer. Atmosféru dotvorí adventný koncert speváckej skupiny Jastrabčan zo Šarišského Jastrabia s programom rusínskych zvykov, piesní a hudby nazvaným Koľadky v Jastrebiu.
Séria programov tretieho ročníka Popradských Vianoc je naplánovaná na celé obdobie adventu, vianočných a novoročných sviatkov. Novinkou oproti vlaňajšku je nielen putujúci Mikuláš v mestských častiach Popradu, ale ako povedal pre TASR autor koncepcie Pavel Strážay, \"živý betlehem tento rok bude aj v mestskej časti Veľká a to v prvý sviatok vianočný. Tradičné programy ako jarmok, Mikuláš, folkové či rockové koncerty budú obohatené o poetické Vianoce - stretnutie s básnikmi a Mariánom Geišbergom, a tiež o rozprávkové Vianoce pre najmenšie deti\".
Záver Popradských Vianoc bude patriť silvestrovskej diskotéke s ohňostrojom a spoločným vítaním Nového roka. Bonusom pre milovníkov vážnej hudby bude novoročný koncert v závere prvej januárovej dekády.
 

Vyberte región

mark